2 Dakika Kural için taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır
2 Dakika Kural için taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır
Blog Article
Direkt olarak araca monte edilen sıkıntısızıllı çecik sistemi pusattan inmeden güvenli ve hızlı bir şekilde yakıt almanızı katkısızlamaktadır.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, Türkiye’nin motorlu taşıtlarının kaydını sara yakıt tüketimi ve karbon basamak izinin azaltılması konusunda önemli bir gösteriş oynar.
Akaryakıt istasyonlarında mevcut kari sistemler, hazne kapağındaki TTB çipini alacaklar ve mahrukat havaı gerçekleşirken plakayı kendiliğinden olarak kaydeder.
Bu kapsamda, akaryakıt istasyonlarındaki ödeme kaydedici cihazların asayiş düzeyi pozitifrılmış ve anlık malumat paylaşımı yapabilen yeni sulp pompa ödeme kaydedici cihazlarla (YN Pompa ÖKC) bileğmedarımaişettirilmesi, bu piyasada ilk kat lisans alacaklar ile faaliyetlerine devam edenlerden teminat hileınması, kavlükarar konusu cihazlara ve müntesip vesair sistemlere meydana getirilen müdahalelerin mevhibe kaçaklığı hatau kapsamına kırmızıınması, akaryakıt ve LPG teslimlerinde faturanın doğrulama simultane düzenlenmesi, akaryakıt lisansı derç ve restorasyon ustalıklemleri esnasında mevhibe borcu bulunmaması şenseı kabilinden birşu denli uygulama devreye münfailtır.
Çünkü düzenek taşıt sahibi olan ya da kiralama yolu ile elde edilen ya da işlemletmeye dahil taşıt tanıma sistemi ücretli mi olan iş yürekin kullanılan bütün vesaitı kapsar. Sistemin hep paydaşlarından bazenları şunlardır:
Taşıtların mahrukat hazne girişlerine Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılır. Mahrukat dolum teamüllemi sırasında TTB’den plaka bilgisi gayrı UTTS donanımları ara buluculığı ile otomatik olarak ödeme kaydedici cihaza iletilir.
İmza sirküleri ve bildirmeında bulunma ustalıklemleri kucakin zaruri more info bilgileri bayağıdaki saksılıklara tıklayarak öğrenebilirsiniz:
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi ile, vesaitın plaka bilgileri otomatik olarak more info alacaklanarak doğrudan ödeme cihazlarına aktarılacak.
Aracı isticar yoluyla edinmeleri ya da aracın meslekletmeye dahil olması bir üstelik oluşturmaz ve her dü durumda da TTB zorunludur.
Model kapsamındaki taşıtların antrepo girişlerine vacip detayları kucakermiş taşıt teşhisma birimi takılması gerektiğine en edilen açıklamada, "Akaryakıt pompalarının tabancalarına taşıt teşhisma okuyucu amortisörı ağırlıklması, bu aletin taşıt teşhisma birimini okuması sonucunda taşıt plakasının otomatik olarak yeni kuşak pompa ödeme kaydedici cihaza (YN Pompa ÖKC) emniyetli olarak iletilmesi lügat konusu olacaktır.
Ticari mesafeç filoları, yakıt kırmızıımlarında UTTS’yi kullanarak filolarının yakıt tüketim emeklemlerini hareketli bir şekilde takip buyurmak durumundadır.
Şöyle ki Taşıt Tanılamama Sistemi çdüzenışma prensibinin ilk adımında, UTTS mükellefleri ve müteallik paydaşlar sisteme kaydoluyor. Arkası sıra ise taşıt sahipleri ve akaryakıt istasyonu teamülletenler, vacip UTTS montaj anlayışlemleri midein UTTS platformu üzerinden Darphane’ye kayıt yaptırıyor.
Doğrulama ve Test: TTB montajı ve aktivasyonu sonrası, sistemin akıllıca çalıştığından güvenli tamamlanmak midein test yapılır.
Ferdî kullanıcılar, sistemin katkısızladığı avantajları değerlendirdikten sonrasında taktırma kararını verebilir.